16/02/2022

Sistem ndjekës për lëvizjen e paneleve diellore

Kjo tezë diplome trajton një studim në hollësi të një sistemi ndjekës për panelet diellore, mënyrat për të patur efiçensë më të lartë për energjinë e rinovueshme, duke parë se si funksionon sistemi, pjesët përbërëse të tij, aplikimet e mundshme dhe gjithashtu dhe realizim e këtij sistemi ndjekës.

Në këtë teze diplome shpjegohet në detaje konceptet mbi rrezatimin diellor, koncepti i sistemit ndjekës, këndi në dalje, panelet diellore , funsioni etj. Analizohet konstruksioni i sistemeve ndjekës duke parë çdo element në detaj si dc servo motorrat, sensorët LDR, mikroprocesorin etj…

Ky projekt për të gjithë të interesuarit  shoqërohet bashkë me dosjet:

Prezantimi

Eksperimenti

Përmbajtja

1.1.Konceptet mbi rrezatimin diellor

1.2. Këndi i deklinimit

1.3.Këndi i orës

1.4. Lartësia Diellore (θz)

1.5.Azimuthet Diellore

1.6.Insolance

2.1.Koncepti i sistemit ndjekës

2.2. Këndi në dalje

3.1.Panelet Diellore

3.2.Fotovolatik efekt

4.1.Dc motor dhe teoria e levizjes se motorrit

4.2.Dc motors

4.3.Dc Servomotors

4.4.Parimi i punës i servomotorrit

4.5.Kontrolli i servo motorrit

4.6.Servo motorrët me rrotullim të vazhdueshëm

5.1.Ndjekësi i panelit diellor, hyrje

5.2.Nevoja për ndjekësin diellor

 5.3.Tipet e ndjekësve diellore

5.4.Sistemi pasiv

5.5.Sistemi aktiv

5.6.Sistemi një aksial

5.7.Sistemi dy aksial

6.1.Sensorët

6.2.Light dependent resistor ose një foto resistor

6.3.Ndërtimi i foto qelizave

7.1.Mikrokontrolleri

8.1.Konturi i mbyllur

Nëse jeni të interesuar na kontaktoni...

Nëse dëshironi të bleni kitin...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *