03/06/2022

IoT Alarmi për kujdesin shëndetësor për të moshuarit

Projekti është krijuar për të moshuarit

Projekti është krijuar për të moshuarit, sepse ne kemi shumë të moshuar rreth nesh. Disa prej tyre janë miqësore me teknologjinë dhe disa jo. Prandaj, ata kanë nevojë për një pajisje kur kanë nevojë për vëmendjen e dikujt me dizajn dhe aktivitet shumë minimal. Kemi projektuar këtë pajisje alarmi të kujdesit shëndetësor IoT e cila funksionon me WiFi. Dizajni është i thjeshtë, unik dhe minimal, ne kemi vetëm një buton me një LED.

Me prekjen e thjeshtë të një butoni i moshuari i dërgon një mesazh të gjithë anëtarëve të familjes, ndërkohë që ata do jenë të qetë duke e ditur se të dashurit mbrohen 24/7 nga njësia e tyre personale e reagimit të parë për çdo lloj të papritur. Nëse jeni në rrezik nga një rënie ose një problem i papritur shëndetësor, alarmi është zgjidhja perfekte. Alarmi vihet në kyçin e dorës. Llojet më të zakonshme të alarmeve për të moshuarit janë ato që mbahen si varëse ose rrip dore. Një sistem alarmi paniku për të moshuarit është krijuar për ta bërë të shpejtë dhe të thjeshtë marrjen e ndihmës në rast urgjence ose problemi.

Ky është një sistem Alarmi i cili përdor platformën Thinger.io IoT, NodeMCU ESP8266, një buton shtytës dhe një LED.
Sistemi përbëhet nga dy pjesë – një njësi bazë dhe një varëse ose rrip dore i cili mbahet në mënyrë diskrete rreth krahut ose qafës.

Si funksionon:
Pasi të jetë shtypur butoni i alarmit, të gjithë anëtarët e familjes marrin në telefonin e tyre mesazh nga sistemi që i moshuari ka nevojë për ndihmë.

Ka shumë lloje alarmesh të cilave mund t’u referohet, duke filluar nga alarmet që lëshojnë një tingull të lartë për të tërhequr ndihmë nga ata që janë afër, deri te kordonët tërheqës me vendndodhje fikse që sinjalizojnë një person specifik kur aktivizohet.
Alarmet janë të lidhura me një qendër përgjigjeje 24/7, ku mbajtësit e thirrjeve do të rregullojnë ndihmën që kërkohet, kjo do të thotë se ndihma është vetëm një shtypje e butonit – duke ofruar paqe mendore më të madhe si për përdoruesit ashtu edhe për njerëzit e dashur.

 

Nëse jeni të interesuar për këtë projekt na kontaktoni...

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *