21/02/2022

Internet of Things

Temë për studentët gjimnazistë apo universitar
Autori
Eleni Doko

Një numër në rritje njerzish janë të lidhur me internet, në një mënyrë apo në një tjetër 24 orë gjatë ditvs. Gjithashtu një numër në rritje njerëzish duhet të mbështeten në një , dy apo më shumë pajisje smart. Këtu mund të përfshijmë smartphonet, monitored e shëndetit apo ushtrimeve, e-lexuesit, dhe tabletet.

PREZANTIM

Interneti i gjërave ( IoT ) është një sistem pajisjesh kompjuterike të ndërlidhura, makinerive mekanike dhe dixhitale të pajisura me identifikues unik (UID) dhe aftësi për të transferuar të dhëna përmes një rrjeti pa kërkuar ndërveprim njeri-njeri ose njeri-kompjuter. Termi Internet of things I referohet nje tipi te rrjetit qe nderlidh cdo protokoll te bazuar tek Interneti nepermjet pajisejve qe mbledhin informacion per te mundesuar shkembimin e ketij te fundit , komunikime ne menyre qe te arrihet njohje , gjurmimi ,monitorimi dhe administrimi.

Për të shkarkuar temën në formatin PDF ju duhet të jeni të rregjistruar si anëtarë të thjeshtë dhe të jeni të loguar për të parë linkun e shkarkimit.