19/01/2022

Sensori tejzanor (ultratingull) HC-SR04

Për matjen e distancave, tejzanori (ultratingulli) është një ide e mirë, aq shumë sa që ka sensorë me kosto të ulët. Sensori HC-SR04 gjendet gjerësisht (edhe në dyqanin tonë) dhe ka kosto shumë të ulët. Ky sensor është një bord i dyfishtë, i cili në njërën anë mbart dy transduktorët tejzanor dhe në anën tjetër komponentët e nevojshëm për menaxhim.
Sensor:
HC-SR04

Çfarë është HC-SR04?

HC-SR04 është një sensor i distancës me precizion të ulët i bazuar në ultratinguj. Me të lejon matjen e distancave në një mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë, edhe pse në parim zakonisht nuk përdoret për këtë. Më shpesh, ajo është përdorur si një dhënës për të zbuluar pengesat dhe për t’i shmangur ato përmes mekanizmave të tjerë që lidhen me përgjigjen e sensorit.

Sensori HC-SR04 gjendet gjerësisht (edhe në dyqanin tonë) dhe ka kosto shumë të ulët.

Ky sensor është një bord i dyfishtë, i cili në njërën anë mbart dy transduktorët tejzanor dhe në anën tjetër komponentët e nevojshëm për menaxhim.

Parimi në të cilin Bazohet në simulimin e atij që përdoret kur hidhni një gur në një pus për të matur thellësinë e tij. Ju hidhni gurin dhe kohën sa duhet që të bjerë në fund. Pastaj ju bëni llogaritjet e shpejtësisë nga koha e kaluar dhe merrni distancën që ka kaluar guri. Por në atë rast sensori je ti.

Në HC-SR04, emetuesi do të lëshojë ultratinguj dhe kur ata kërcejnë nga një objekt ose pengesë që është në rrugë, ata do të kapen nga marrësi. qark do të bëjë llogaritjet e nevojshme të asaj jehone për të përcaktuar distancën. Kjo mund të jetë e njohur edhe për ju nëse e njihni sistemin që disa kafshë si delfinët, balenat ose lakuriqët e natës përdorin për të gjetur pengesat, pre, etj.

Duke numëruar kohën nga momenti i dërgimit të pulsit deri në marrjen e përgjigjes, koha dhe për këtë arsye distanca mund të përcaktohet me saktësi. Mos harroni se [Hapësira = koha e shpejtësisë] por në rastin e HC-SR04, ju duhet ta ndani këtë sasi me / 2, pasi koha është matur nga kur del ultrazëri dhe udhëton nëpër hapësirë ​​derisa të godasë pengesën dhe rrugën e kthimit, kështu që do të jetë afërsisht gjysma e kësaj …

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *