Mirë se erdhe Vizitor

Kategoria: Qark i integruar

11/10/2022 nga Joer.al 0 Komente

Dy dispozitivë dsPIC33C në një çip të vetëm

DSC-të me dy bërthama dsPIC33CH janë krijuar për të lehtësuar zhvillimin e kodit të pavarur, për secilën bërthamë, nga shumë ekipe të veçanta projektimi, të cilat më pas mund të integrohen pa probleme, edhe pse kanë kode të veçanta bashkohen më pas. Me fuqinë e dy DSC-ve dsPIC33C në një çip të vetëm, familja dsPIC33CH është optimizuar për një sërë aplikacionesh duke përfshirë sigurinë kritike, kontrollin me prekje, karikimin me valë, fuqinë dixhitale, kontrollin e motorit dhe shumë të tjera.

Aspekte të spikatura:

  1. Performancë e lartë me fuqinë e dy DSC-ve dsPIC33C në një çip.
  2. Mundëson izolimin e firmuerit kritik për sigurinë dhe funksionimin në kohë reale nga pjesa tjetër e kodit të aplikacionit.
  3. Pajisjet periferike të specializuara për performancë të lartë.
  4. Kurseni deri në 40% hapësirë ​​dhe kosto duke eliminuar nevojën për një shtesë mikrokontrolluesi (MCU) dhe qarqet mbështetëse.
  5. Komunikim më i shpejtë në çip, ndër-bërthamë.
  6. Koha e reduktuar e zhvillimit duke mundësuar zhvillimin paralel nga ekipe të shumta.

20/04/2022 nga Joer.al 0 Komente

Programoni me AtTiny85 – Pjesa e parë

Në disa projekte të vogla nuk keni nevojë për arduino, por ju duhet vetëm një qark i integruar AtTiny85

Në praktikë, AtTiny85 është një qark i integruar i programueshëm siç është Atmega328 më i njohur (zemra rrahëse e Arduino / Genuino) që mund ta përdorni në projekte ku mjaftojnë 5 kunja.

AtTiny85 prodhohet nga vetë ATMEL dhe është i programueshëm direkt nga arduino, me një lidhje nëpërmjet ICSP (SCK, MISO, MOSI dhe Reset si CS).

Konfiguro IDE për programin e AtTiny85

Hapi i parë që duhet të ndiqni është të shkoni në IDE-në tuaj,  dhe zgjidhni preferencat:

Në dritaren që hapet do të gjeni, të theksuar në imazhin më poshtë, menaxherin e bordit:

Këtu duhet të shtoni depon që përmban skedarët e nevojshëm nga IDE për të njohur dhe përpiluar saktë kodin për Programin tuaj Attiny85.

Klikoni në ikonën në anën e djathtë për të parë listën e kartave që keni shtuar tashmë dhe për të mund të shtoni një të re.

Në rastin tonë duhet të shtojmë bordin e Programit Attiny85, duke shtuar linkun si më poshtë:

https://raw.githubusercontent.com/damellis/attiny/ide-1.6.x-boards-manager/package_damellis_attiny_index.json

Mbyllni më pas dritaren e listës dhe dritaren “Preferencat”.

Më pas shkoni tek Tools dhe Boards Manager dhe kërkoni për ATTINY, më pas instaloni modulin.

Vizualizimi i Bordit të Programit Attiny85

Karta e re do të shfaqet midis kartave të programueshme me Arduino IDE:

Në artikujt e ardhshëm do të shpjegojmë se si të përdorni një arduino uno për të programuar Attiny85.