Kategoria: IoT

ilteligjenca-artificiale
01/10/2022 nga Joer.al 0 Komente

Inteligjenca e re artificiale “ëndërron” dhe krijon video duke filluar nga një imazh i vetëm

Transframer është emri i algoritmit të ri video të krijuar nga DeepMind, një “degë” e Google, e përshkruar ndër të tjera në një studim të publikuar në arXiv. Vetë DeepMind ka publikuar një tweet të ri në të cilin ofron disa shembuj të videove, të cilat tani për tani duket se kanë një rezolucion mjaft të ulët, të cilin inteligjenca artificiale e ka krijuar duke filluar nga një imazh i vetëm.

Kuadri gjenerik gjenerues

Transframer është një “kornizë gjenerik gjenerues” që menaxhon imazhet dhe videot në mjedise probabiliste. Në thelb “parashikon” kornizat me të cilat mund të kompozohet një video duke filluar nga një imazh i vetëm. Ai rrjedh nga algoritmet që ndër të tjera janë përhapur shumë gjatë viteve të fundit dhe që janë në gjendje të gjenerojnë tekst bazuar në “sugjerimet” fillestare (të quajtura edhe “prompts”) të ofruara nga një përdorues njerëzor. Disa e kanë modifikuar këtë algoritëm për të krijuar imazhe duke u nisur nga një përshkrim (gjithashtu i dhënë nga një njeri) dhe ky është rasti i DALL-E të njohur nga OpenAI.

Algoritmi mund të krijojë video koherente që zgjasin 30 sekonda

Shumë dyshuan se diçka po vlonte në tenxhere edhe për sa i përket gjenerimit të videove. Transframer është një inteligjencë artificiale që parashikon, nëpërmjet llogaritjeve probabiliste, një mjedis të caktuar duke përdorur një imazh fillestar: për shembull, ai mund të parashikojë se si një objekt mund të shfaqet në këtë imazh të marrë nga një kënd tjetër. Nga parashikimet si këto është relativisht “e lehtë” të krijohen korniza për të kompozuar një video. “Qasja jonë unifikon një gamë të gjerë aktivitetesh, nga segmentimi i imazhit, tek sinteza e pamjeve inovative dhe interpolimi i videos,” shpjegojnë studiuesit në abstrakt. Algoritmi mund të krijojë video koherente që zgjasin 30 sekonda duke filluar nga një imazh i vetëm dhe pa pasur nevojë të ofrojë të dhëna ose informacione të qarta gjeometrike.

Në të ardhmen, a do të mjaftojë t’i jepet një skenar një inteligjence artificiale?

Tashmë ka nga ata që mendojnë të përdorin imazhe të krijuara nga inteligjenca artificiale si DALL-E për të krijuar pikërisht imazhet fillestare me të cilat mund të funksionojë një inteligjencë e dytë artificiale si Transframer. Gjithçka sugjeron se në një të ardhme jo aq të largët do të mund t’i jepet një sugjerim një inteligjence artificiale për të krijuar një video të vërtetë. Sa i largët do të jetë momenti kur do të mjaftojë të ushqehet një “skenar” një inteligjence artificiale për ta bërë atë të bëjë një film të ri artistik që do të dalë në kinema?

Më shumë informacion: https://arxiv.org/abs/2203.09494

telegram-app
28/10/2021 nga Joer.al 0 Komente

Telegram për botën e inteligjencës artificiale

Çfarë është Telegram?

Telegram është një aplikacion mesazhesh i fokusuar në shpejtësinë dhe sigurinë, është super i shpejtë, i thjeshtë dhe falas. Mund të përdorni Telegram me të gjitha pajisjet tuaja në të njëjtën kohë – mesazhet tuaja sinkronizohen menjëherë me cilindo nga telefonat inteligjentë, tabletët ose kompjuterët tuaj. Telegram ka më shumë se 500 milionë përdorues aktivë mujorë dhe është një nga 10 aplikacionet më të shkarkuara në botë. Me Telegram, mund të dërgoni mesazhe, foto, video dhe skedarë të të gjitha llojeve (doc, zip, mp3, etj.), si dhe të krijoni grupe deri në 200,000 anëtarë ose kanale për të shpërndarë mesazhe në një audiencë të pakufizuar. Mund t’u shkruani kontakteve tuaja telefonike dhe të gjeni njerëz me emrin e përdoruesit. Si rezultat, Telegrami është si dërgimi i mesazheve dhe emaili së bashku – dhe kujdeset për të gjitha nevojat tuaja për mesazhe, si personale ashtu edhe ato të biznesit. Për më tepër, ne mbështesim thirrjet zanore me enkriptim nga skaji në skaj.

Telegrami është një nga platformat më të përdorura të mesazheve të çastit në botë, por përkufizimi i tij është thellësisht i gabuar dhe i padrejtë për të njëjtën gjë.

Telegrami ofron padyshim një sistem të respektueshëm mesazhesh, por ofron edhe mundësinë e krijimit të grupeve, krijimit të kanaleve tematike, por mbi të gjitha për krijimin e chatbot-eve krejtësisht falas. Bukuria dhe fuqia e Telegramit, duke folur për Internetin e Gjërave të integruara, është pikërisht kjo.

Krijoni asistentë virtualë të aftë për të komunikuar me objekte të lidhura, për të transferuar skedarë, për të kryer operacione në distancë, për të kryer pagesa, për të përpunuar imazhe dhe shënime audio, për të mos përmendur integrimin e gjithë kësaj së bashku me API, dhënien e përdorimit të chatbot-it në mënyrë hierarkike dhe të kenë të plotë dhe kontroll total.

Çfarë është një chatbot?

Një chatbot është një grup kodi i shkruar për të qenë në gjendje të kuptojë fjalitë e shkruara nga njerëzit dhe të bëjë të njëjtën gjë për t’u përgjigjur.

Për çfarë shërbejnë API-të e Telegram dhe si funksionojnë ato?

API-të janë një grup metodash dhe veçorish të ndërtuara sipas paradigmës RESTful dhe protokollit HTTP, të cilat ju lejojnë të ndërveproni me përdoruesit e Telegram, t’i jepni jetë chatbot-eve tuaja dhe t’i bashkoni ato me objektet tuaja të mundshme të lidhura.

Me fjalë të thjeshta, ato janë pika e Telegram-it që ju lejon të lexoni mesazhe dhe skedarë dhe shënime audio dhe çfarëdo që chatbot-i juaj merr nga përdoruesit, por jo vetëm.

Nëpërmjet këtyre metodave, ju mund të bëni të njëjtën gjë dhe t’u përgjigjeni përdoruesve tuaj ose në rastin tuaj vetes!

Këto metoda ju lejojnë të merrni / dërgoni dokumente, skedarë, ju lejojnë të komunikoni me objekte dhe shërbime të jashtme (mbase keni faqen tuaj të internetit).

Dhe e gjithë kjo pavarësisht nga gjuha e programimit: pothuajse mund të zgjidhni atë që dëshironi.

Në këtë pikë, ne e kuptojmë se pika vendimtare midis Telegramit dhe botës së integruar dhe IoT janë chatbots.

Çfarë mund të bëjmë me Telegram?

Ju mund të krijoni një chatbot që mund të kontrollojë statusin e një drite LED dhe natyrisht, ta ndezni dhe fikëni atë!

Telegrami nuk kufizohet vetëm në ndezjen e një LED-i dhe përdorimit të një sensori të vogël, përkundrazi, ju mund të shfrytëzoni potencialin e të dhënave, të API-ve… si dhe të fuqisë kompjuterike.

Në të ardhmen, tek faqja jonë do të gjeni projekte për të praktikuar fuqinë e Telegram për IoT. 🙂