Sensor i gazit të metanit MQ-4 MQ4 për Arduino

350 L

Sensorët e gazit MQ-4 përdoren në ajër të pastër. Kur ekziston një mjedis në të cilin sensori i gazit të djegshëm, sensori i përçueshmërisë rritet me përqendrimin në rritje të gazeve të djegshme në ajër. Duke përdor një qark të thjeshtë mund të konvertojë ndryshimin në përçueshmërinë e përqendrimit të gazit që korrespondon me sinjalin e daljes. MQ-4 Sensori i gazit metan me ndjeshmëri të lartë, propan, butan dhe ka një ndjeshmëri të mirë. Sensori mund të zbulojë një sërë gazrash të djegshëm, veçanërisht gaz natyror, është një sensor me kosto të ulët i përshtatshëm për një sërë aplikacionesh.

SKU: mq4-s Kategori: Etiketa: , ,

1 stok

Përdorimi:

Mund të përdoret në shtëpi dhe fabrika në pajisje për monitorimin e rrjedhjeve, të përshtatshme për zbulimin e gazit të lëngshëm të naftës, butanit, propanit, metanit, tymit dhe të ngjashme

Karakteristikat:

Përdorimi i dizajnit me dy panele me cilësi të lartë, me treguesin e fuqisë dhe udhëzimet e daljes së sinjalit TTL.
Sinjali komutues ka një dalje DO (TTL) dhe dalje analoge AO.
Sinjali i vlefshëm i daljes TTL është i ulët. (Sinjal i nivelit të ulët kur drita e daljes mund të lidhet drejtpërdrejt me mikrokontrolluesin ose modulin rele)
Tensioni i daljes analoge me përqendrim më të lartë të tensionit më të lartë
Ka katër vrima për vida për pozicionim të lehtë.
Ka një jetë të gjatë dhe stabilitet të besueshëm
Karakteristikë e reagimit të shpejtë dhe rikuperimit

Tensioni i hyrjes: DC5V Konsumi i energjisë (rryma): 150 mA
Dalja DO: TTL dixhitale 0 dhe 1 (0.1 dhe 5V)
Dalja AO: 0,1-0 ,3 V (në raport me ndotjen), përqendrimi maksimal i një tensioni prej rreth 4V

Lidhja elektrike:

VCC: furnizim pozitiv me energji elektrike (5V)
GND: Furnizimi me energji elektrike është negativ
DO: Dalja e sinjalit komutues TTL
AO: dalje e sinjalit analog

Shënim i veçantë: Pasi sensori është ndezur, duhet të ngrohet rreth 20S, të dhënat e matura ishin të qëndrueshme, sensori i nxehtësisë është një fenomen normal, sepse teli i brendshëm i ngrohjes, nëse është i nxehtë, nuk është normal.

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Bëhu i pari që lë përshtypje për “Sensor i gazit të metanit MQ-4 MQ4 për Arduino”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *