Sensor i gazit të etanolit të alkoolit MQ-3 MQ3 për Arduino

350 L

Sensori i ndjeshëm i gazit MQ-3 përdoret në ajër të pastër. Kur ka avull alkooli në mjedisin afër sensorit, sensori i përçueshmërisë me rritjen e përqendrimit të gazit të alkoolit në ajër rritet. Duke përdorur një qark të thjeshtë ju mund të konvertonindryshimin në përçueshmërinë e përqendrimit të gazit që korrespondon me sinjalin e daljes. Ndjeshmëri e lartë e sensorit të gazit MQ-3 ndaj alkoolit, mund t’i rezistojë ndërhyrjes së benzinës, tymit, avullit të ujit. Sensori mund të zbulojë një shumëllojshmëri të përqendrimit të alkoolit në atmosferë, është një sensor me kosto të ulët i përshtatshëm për një sërë aplikacionesh.

SKU: mq3-s Kategori: Etiketa: , , ,

1 stok

Përdorimi:
Për zbulimin në vend të drejtuesve të mjeteve motorike dhe punëtorëve të tjerë që nuk pinë, por edhe për zbulimin e vendeve të tjera të avullit të etanolit, diapazoni i zbulimit të alkoolit: diapazoni i zbulimit 10 ~ 1000 ppm.

Karakteristikat:

Përdorimi i dizajnit me dy panele me cilësi të lartë, me treguesin e fuqisë dhe udhëzimet e daljes së sinjalit TTL.
Sinjali komutues ka një dalje DO (TTL) dhe dalje analoge AO.
Sinjali i vlefshëm i daljes TTL është i ulët. (Sinjal i nivelit të ulët kur drita e daljes mund të lidhet drejtpërdrejt me mikrokontrolluesin ose modulin rele)
Tensioni i daljes analoge me përqendrim më të lartë të tensionit më të lartë
Ka katër vrima për vida për pozicionim të lehtë.
Ka një jetë të gjatë dhe stabilitet të besueshëm
Karakteristikë e reagimit të shpejtë dhe rikuperimit

Tensioni i hyrjes: DC5V Konsumi i energjisë (rryma): 150 mA
Dalja DO: TTL dixhitale 0 dhe 1 (0.1 dhe 5V)
Dalja AO: 0,1-0 ,3 V (në raport me ndotjen), përqendrimi maksimal i një tensioni prej rreth 4V

Lidhja elektrike:

VCC: furnizim pozitiv me energji elektrike (5V)
GND: Furnizimi me energji elektrike është negativ
DO: Dalja e sinjalit komutues TTL
AO: dalje e sinjalit analog

Shënim i veçantë: Pasi sensori është ndezur, duhet të ngrohet rreth 20S, të dhënat e matura ishin të qëndrueshme, sensori i nxehtësisë është një fenomen normal, sepse teli i brendshëm i ngrohjes, nëse është i nxehtë, nuk është normal.
Lidhja elektrike:

 

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Bëhu i pari që lë përshtypje për “Sensor i gazit të etanolit të alkoolit MQ-3 MQ3 për Arduino”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *